Tilbake til strieskjorta og havresokken

July 8th, 2011

Vel, i mitt tilfelle gjelder det sokkestrikking. Virkelig deilig å slappe av med sokker på pinnene, og resultatet ble to par DUSS-sokker ferdige i løpet av ei uke. Dessverre fikk jeg ikke ferdig juni-dussene før fristen (1.juli), men de er nå ihvertfall ferdige! Dette mønsteret prøvde jeg meg på for tre år siden og fikk det ikke til den gangen, så det er gøy å erfare at man blir flinkere. Mønsteret er av en av mine absolutt yndlingsdesignere; Cookie A. Og jo, dette paret er også det første i miniplungen: 26 par sokker i løpet av et år, dvs fra 1.juli 2011 til 30.juni 2012.

Med så mange vridd rett-masker blir man rimelig sliten i fingra, så gubben var overrasket da jeg brukte flere dager på dette paret :P

26ppII #1 og DUSS2011 #6
mønster: Pomatomus av Cookie A
pinne: 2,25mm
garn: 70 gram Fabel
strl: eur 38

null


Disse sokkene derimot ble ferdige på et blunk! Jeg tror jeg er forelsket! Mønsteret i juli var egentlig bare en stripesekvens vi kunne slenge inn i restegarnssokkene våre for å få litt fiffigere mønster, og dette er noe av det morsomste jeg har gjort på lenge. Jeg brukte ikke mindre enn 5 forskjellige garntyper, og 4 av disse restenøstene ble slanket helt bort :D Anbefaler absolutt denne stripegreia om du har mye restegarn liggende, helst så bråkete som mulig. Jeg la opp 64 masker og strikka helt vanlige sokker. Men jeg holdt orden på nøstene og fargene slik at jeg fikk sokkene like hverandre. Det må jo være system i galskapen! Det er en av fordelene med å strikke begge sokkene på samme tid. Man husker hva man har gjort ;)

26ppII #2 og DUSS2011 #7
mønster: Blender Socks av Heather Sebastian
pinne: 2,5mm
garn: En dæsj Fabel, Regia, Socrates fra AWT, Sisu og Mountain Colors Bearfoot
strl: eur 38

null


Hva jeg har på pinnene nå? Nå har jeg begynt på en barselgave til en venninne av meg, en sort og hvit Fanakofte med matchende bukse og muligens lue. Det blir veldig nusselig og lite!5 Responses to “Tilbake til strieskjorta og havresokken”

 1. Felisi

  Herlige sokker!

  Takk for teppeskryt! Du vet jo hvem sitt teppe som inspirerte meg til å begynne ;)

 2. Pernilla

  Superfine sokker du har strikket.
  Kjempelurt med de stripete sokkene for restgarner blir alltid liggendes.
  Ha en fortsatt kreativ og fin helg!
  Pernilla

 3. Elisabeth

  Fine sokker begge parene! Restesokkene fikk jo gladstriper, rotete restegarn kan altså bli kjempefint…

 4. pringeling

  Så flotte sokker! De restegarnsokkene er megakule!

 5. pringeling

  Så flotte sokker! De restegarnsokkene er megakule

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word